REM objavio listu zainteresovanih za televizijske i radijske frekvencije

Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj

Pošalji prijatelju

09. 08. 2018

REM objavio listu zainteresovanih za televizijske i radijske frekvencije

Regulatorno telo za elektronske medije (REM) objavilo je juče na svom sajtu listu zainteresovanih za jednu nacionalnu i veše regionalnih televizijskih frekvencija, kao i prijavljene za dozvole za pružanje medijske usluge radija.

REM je konkurs raspisao aprila ove godine i to za ukupno 11 televizijskih frekvencija, od čega je jedna nacionalna, kao i za osam zona pokrivanja za pružanje medijske usluge radija.

Kada je reč o jednoj nacionalnoj slobodnoj televizijskoj frekvenciji, na pomenuti konkurs se prijavilo četvoro zainteresovanih i to: Radiodifuzno preduzeće „Studio B” Beograd, ,,RTV ,,BK Telekom” Beograd, ,,LTR” mediji i komunikacija Beograd i ,,Kopernikus Cable Network” Niš.

Za dodelu regionalnih televizijskih frekvencija prijavili su se: za emitovanje sa Avale - „SOS kanal plus“  Beograd, sa Crvenog Čota - RTV „Pančevo“, sa Besne Kobile - TV„Vranjska plus“ Vranje i “Kopernikus Cable Network” Niš. Za emitovanje sa Crvenog Čota - „Novosadska TV“ Novi Sad, sa Jastrepca - „Zona Plus“ Niš,  sa Rudnika – RTV ,,Šumadija” Aranđelovac i Udruženje za informisanje putem elektronskih i printanih medija „Rom press“ Niš, sa Tupižnice Deli Jovan - “Kopernikus Cable Network” Niš,  sa Cer-Maljena - “Kopernikus Cable Network” d.o.o. Niš i Udruženje građana “Zajedno do jedanakosti” Beograd.

Na konkursu za dodelu frekvencija za medijske usluge radija predviđene za područje Ljiga, Guče, Knića, Futoga, Lazarevca, Rekovca, Arilja i Subotice ima ukupno 20 zainteresovanih.  

Za područje Lazarevca prijavili su se: ,,SGFX media” Lazarevac, ,,Radio Galaxy” Lazarevac, ,,Minel Kvarc” Lazarevac, Udruženje građana ,,Zajedno do jedanakosti” Beograd i „Broadcasting Media Group Galaxy“ Bajina Bašta.

Za područje Knića: Radio 9 Kragujevac i ,,Rade Zmaj” Bare.

Za poručje Guče: Miloš Stošić pr Agencija za marketing „Skay Media Team“ Ranutovac, ,,Kruna” d.o.o. Ježevica i ,,Studio M” Čačak.

Za područje Ljiga: Radio Bubonja iz Ljiga i Udruženje građana “Zajedno do jedanakosti” Beograd.

Za područje Futoga javilo se Udruženje građana ,,Zavičajno udruženje Futog”.

Za područje Subotice: Fondacija ,,Panonija” Subotica, UG ,,Bunjevački omladinski centar” Subotica i ,,Magvajer” Subotica.

Za zonu Rekovac stigla je jedna prijava i to od Zanatske radnje ,,Stolar drvodelja” iz Kragujevca.

Za zonu Arilja: Agencija za bžične telekomunikacije ,,Pundosat” Arilje,  Miloš Stošić pr Agencija za marketing „Skay Media Team“ Ranutovac i „Broadcasting Media Group Galaxy“ Bajina Bašta.

Savet REM-a obaviće javne razgovore sa podnosiocima prijava pre odlučivanja o izdavanju dozvola za pruženja medijskih usluga.