Formirana Radna grupa za izradu medijske strategije

Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj

Pošalji prijatelju

18. 06. 2018

Formirana Radna grupa za izradu medijske strategije

RAB Srbija učestvuje u izradi nove medijske strategije. Maja Rakovic izabrana za člana Radne grupe za izradu medijske strategije.

Na današnjem sastanku predsednice Vlade Republike Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima medijskih i novinarskih udruženja formirana je Radna grupa za izradu medijske strategije, a za predsednika te grupe izabran je Dejan Stojanović iz Ministarstva kulture i informisanja.

Radna grupa sastoji se od devet predstavnika medijskih i novinarskih udruženja i osam predstavnika države.

Članovi Radne grupe iz medijskih i novinarskih udruženja su: Maja Rakovic, Vukašin Obradović, Tanja Maksić, Jelena Kleut, Stojan Marković, Boban Tomić, Dalila Ljubičić, Nino Brajović i Dragana Čabarkapa.

Predstavnici države u Radnoj grupi su predstavnici: Ministarstva finansija Jelena Tanasković, Ministarstva pravde Radomir Ilić, Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu Saša Mogić, Komisije za zaštitu konkurencije Marija Kovačević, Republičkog zakonodavstva Ranka Vujović, Uprave za javne nabavke Jelena Marković, Republičkog sekretarijata za javne politike Dejan Raketić, kao i predstavnik Vlade Vojvodine Atila Marton.
image1 
Medijska strategija će biti izrađena uz podršku OEBS-a i Delegacije Evropske unije u Srbiji, čiji su predstavnici prisustvovali sastanku. 

Dogovoreno je da će OEBS u narednom periodu nastaviti da pruža podršku ekspertima koje će odabrati medijska i novinarska udruženja, a koji će kao ekspertski tim pomoći u izradi strategije. 
Predstavnik RAB Srbija za ekspertski tim je advokat RAB-a Stevan Pajović.

Na sastanku je dogovoreno da Vlada Srbije formira Koordinaciono telo za saradnju sa medijima, dok će medijska i novinarska udruženja formirati Tim za dijalog. Ova dva tela zajedno će i operativno raditi na rešavanju problema novinara i medija. 

Članovi Koordinacionog tela biće: savetnica predsednika Srbije za medije Suzana Vasiljević, savetnica predsednice Vlade Srbije za medije Jelena Kovačević, Nemanja Pantić iz Ministarstva unutrašnjih poslova, Ana Subotić iz Ministarstva kulture i informisanja, Milica Vučković iz Ministarstva pravde, Jelena Parezanović iz Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i Ranka Vujović iz Republičkog sekretarijata za zakonodavstvo. A u Timu za dijalog biće predstavnici medijskih i novinarskih udruženja.
Kandidat RAB Srbije za Tim za dijalog je novinar Marina Dimitrić. 

Današnjem sastanku u Vladi Srbije prisustvovali su ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević sa predstavnicima ovog ministarstva, savetnica predsednika Republike Srbije za medije Suzana Vasiljević i savetnica predsednice Vlade Srbije za medije Jelena Kovačević.

Sastanku su prisustvovali svi predstavnici medijskih i novinarskih udruženja, kao i ambasador OEBS u Srbiji Andrea Oricio, predstavnici Delegacije EU u Srbiji i Fondacije Konrad Adenauer.