RAB organizovao obuku ,,Sadržaj i društvene mreže u funkciji radija”

Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj

Pošalji prijatelju

17. 10. 2022

RAB organizovao obuku ,,Sadržaj i društvene mreže u funkciji radija”

Proteklog vikenda RAB Srbija organizovala je obuku za svoje članove pod nazivom “Sadržaj i društvene mreže u funkciji radija”, uz podršku Ministarstva kulture i informisanja.

Od 14. do 16. oktobra, u hotelu ,,Mir" na Zlatiboru, Udruženja radio-stanica RAB Srbija je organizovalo obuku za voditelje i urednike lokalnih radio-stanica pod nazivom “Sadržaj i društvene mreže u funkciji radija”.

image1

Predavači su bili Tomislav Jakobović (Brand Media Consulting, Hrvatska) i Marko Spalević (PR NAXI radija, Beograd).

Polaznici su imali priliku da nauče kako da odaberu pravi sadržaj za svoj program u skladu sa formatom i ciljnom grupom, kao i kako da na najbolji način iskoriste društvene mreže za kontakt sa slušaocima i promociju svog radija.

Tomislav Jakobović je govorio o tome kako odabrati sadržaj za radio i kako ga prilagoditi radiju kao sekundarnom mediju.

image2(Tomislav Jakobović)

- Polaznici su se takođe mogli upoznati s izradom godišnjeg, sezonskog, nedeljnog i dnevnog plana sadržaja kao glavnim alatima za poboljšanje programa. Osim teorijskog dela obuke, radili smo u grupama i pripremali sadržaj. Izuzetno sam zadovoljan polaznicima, ostvarili smo odličnu interakciju i siguran sam da će im ova tri dana treninga koristiti u planiranju sadržaja i boljoj organizaciji na njihovim radio-stanicama – izjavio je Jakobović.

Marko Spalević govorio je o plasmanu sadržaja i o društvenim mrežama u službi promocije radije i stvaranju interakcije sa slušaocima.

image3(Marko Spalević)

- Prezadovoljan sam polaznicima i njihovim interesovanjem za ovu obuku. Bili su aktivni učesnici u praktičnoom delu obuke što je meni kao predavaču važno i drago. Najviše reči je bilo o društvenim mrežama, fokus je bio naravno na sadržaju, a pokazivao sam im i kako izgledaju društvene mreže Naxi radija koje imaju veliki broj pratilaca – izjavio je Spalević.     

image4

Obuci su prisustvovali voditelji i urednici sa lokalnih radio-stanica iz Niša, Medveđe, Pančeva, Zlatara, Ćuprije, Jagodine, Užica, Srbobrana, Bačke Palanke, Loznice, Leskovca, Stare Pazove, Apatina i sa Zlatara.